Opening hours
Tuesday to Saturday from 10h a 15h. It will remain closed on Mondays, Sundays and bank holidays.
- The access is not allowed groups of more than 15 persons without previous appointment.
- In order to control the seating of visitors, if it is necessary, the access will be able to be limited to the estate.
The house
Raixa Estate is a gorgeous country manor house (possessió) located in the municipality of Bunyola.
The surrounding gardens, the monumental staircase, the Big Pond and the panoramic views offered to the visitor, make Raixa well worth a visit.
The gardens
Raixa is specially well-known because of the gardens that surround the house and reach over the southern slopes of sa Muntanyeta. At the bottom there are the orchards, “dels Tarongers” garden, “de la Galería” garden, with a fountain in the middle, and “d´Entrada” garden with a small pond.
An interesting part of the whole is the entrance gate, built in 1898, which bears the coat of arms of count Ramon Despuig i Fortuny, who sold Raixa to the entrepeneur Antoni Jaume in 1910.
Serra Tramuntana Centre
Presents the Serra de Tramuntana Natural Site and the Raixa Estate as key centres to understand Majorca, and specially, to understand the value and the potential of one of its most unique cultural landscapes as well as its recent history, listed by UNESCO as a world heritage site.
L’Escola de Margers de Raixa nou centre de formació SOIB
(25/01/2022)
- Departament Sostenibilitat i Medi Ambient
La vicepresidenta Ribot: «l’Escola de Margers servirà per donar a l’ofici de marger el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les següents generacions.»
La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director general de Model Econòmic i Ocupació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Llorenç Pou han presentat l’Escola de Margers com a nou centre de formació SOIB.
A partir d’ara, l’Escola de Margers ubicada a la finca pública de Raixa, forma part del Registre d’Entitats de Formació i es començarà a impartir l’especialitat de construcció de pedra en sec (inclosa dins la família professional d'Edificació i obra civil). Aquesta acreditació suposa una passa més en la recuperació i consolidació de la professió de marger, un tema en el qual el Consell de Mallorca fa 32 dos anys que fa feina.
La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha explicat que «els mestres margers són present, són passat i seran futur i, per això, continuam fent passes per promoure, divulgar i formar els nous professionals que garanteixin la pervivència d’aquest ofici mil·lenari. Gràcies a l’acreditació del SOIB, l’Escola de Margers servirà per donar a l’ofici de marger el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les generacions següents.»
«De la mateixa forma, volem apropar a la població una tècnica que ha evolucionat durant segles i que ha permès bastir marjades, parets i altres estructures lligades a les activitats del món rural de l’illa», ha afegit la consellera.
Per la seva banda, el director general de Model Econòmic i Ocupació del SOIB, Llorenç Pou ha destacat que «és molt important que hi hagi espais on es pugui aprendre la tècnica de pedra en sec i es pugui formar els margers en aquesta professió. Estam satisfets perquè ja des de l’anterior legislatura el Govern està fent feina per tenir un certificat de professionalitat regulat i acreditat. Amb aquest nou centre avançam cap a la conservació de l’ofici de marger amb qualitat i crec que com a sortida professional té molt de futur».
Les primeres formacions del nou centre de formació Escola de Margers seran sobre la construcció de pedra en sec, la inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació i la sensibilització en la igualtat d’oportunitats.