Menú
CA

Totes les notícies

A Raixa, nits culturals a la fresca

A Raixa, nits culturals a la fresca

(19/06/2018)

La finca pública de Raixa torna a ser l'escenari d'un programa cultural del més variat i que oferirà teatre i música, a més de visites guiades pels jardins romàntics de la finca. L'entrada és gratuïta però a causa de l'aforament limitat, s'hauran de reservar mitjançant la pàgina de Ticketea.

Repetint la bona experiència de l'estiu passat, el departament de Participació Ciutadana i Presidència, ha programat 5 actes culturals que tindran lloc dos divendres al mes durant juliol i agost, tot i que l'estrena serà aquest divendres 22 de juny amb un acte homenatge a Josep Maria Llompart amb la lectura dramatitzada de "Els mots m'han abocat al poble"; un espectacle dirigit per Pere Fullana amb dramatúrgia de Carme Planells. Podeu reservar-ne les entrades a: https://www.ticketea.com/entradas-els-mots-mhan-abocat-al-poble-homenatge-a-j-m-llompart/?tktsrc=whatsapp


Raixa nits d'estiu 2018 és fruit de la voluntat del Consell d'apropar aquesta part del nostre patrimoni històric, tal com explica Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència "Raixa és història viva de la nostra illa, amb un valor artístic i etnològic importantíssim. S'han volgut donar usos diversos a l'antiga possessió, sense tenir gaire clar què volia que significàs Raixa per a la població mallorquina. La vàlua, com a punt d'interès, per visitar-la, és innegable; i els jardins i les cases reben moltes persones anualment, per gaudir de l'entorn privilegiat i el paisatge, però hi mancava alguna cosa. Pensam que Raixa s'ha d'obrir a la ciutadania, com a centre de cultura i com a lloc de trobada."

La segona cita serà el 13 de juliol amb el concert de la banda vocal 'a capella' de pop-soul amb reminiscències harmòniques de jazz "Supervoices". L'obra de teatre de Produccions de Ferro "Peccatum" on ens faran redescobrir la bellesa del llenguatge recuperant rondalles i contes que ens han estat transmeses, serà dia 27 de juliol.


A les nits d'agost cercarem l'oratge de la clastra de Raixa amb el concert de música clàssica "Lied Mallorquí" amb la interpretació del tenor Antoni Lliteres i el pianista Joan Ciria, tindrà lloc divendres 10 i el 24 d'agost finalitzarà el programa amb "Microteatre per refrescar" d'El Somni Produccions, amb tres muntatges de petit format escrits per Xavier Uriz, Jaume Miró i Rafel Gallego; ambientats en diferents indrets de la possessió."Amb aquest programa volem oferir a la ciutadania l'oportunitat de gaudir de teatre i música, envoltats de jardins romàntics, camps de cultiu, arquitectura rústica i senyorial amb influència italiana, dins el marc de la serra de Tramuntana." Ha finalitzat Jurado durant la presentació on també hi han assistit el director insular de Relacions Institucionals i Presidència, Marc Herrera; les dues actrius de Somnis Produccions, Bàrbara Nicolau i Alexandra Palomo i el pianista Joan Ciria.

Recordar que les portes de Raixa s’obriran una hora abans de l’espectacle per tal de poder passejar pels jardins i que hi haurà una visita guiada en grup per les primeres persones a arribar.


Les entrades es posaran a disposició del públic una setmana abans de cada espectacle a Ticketea i també a través del correu nitsdestiuraixa@gmail.comRaixa, antiga possessió que va ser de la família Despuig, va passar a ser propietat pública l'any 2002 i, des d'aquell moment, és la part més destacada del patrimoni que gestiona el Consell de Mallorca.