Horari de Nadal
24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener: tancat
La resta de dies es manté l'horari habitual: de dimarts a dissabte de 10 a 15 h
Horari d'obertura al públic
De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.
- Els grups de més de 15 persones han d'avisar per telèfon o per correu electrònic abans de venir. Si sou menys de 15 persones podeu venir sense cita prèvia dins de l'horari de'obertura de la finca
- Els cans (excepte els cans pigall) no poden accedir a les cases ni als jardins històrics de la finca
La finca
La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola al voltant d’una clastra d’estil italià.
Els jardins que l'envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i els vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.
Els jardins
Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.
Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.
Centre Serra Tramuntana
Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d'un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
IMAS i SOIB obren el període d’inscripció als cursos de formació i ocupació de Raixa per a persones amb discapacitat
IMAS i SOIB obren el període d’inscripció als cursos de formació i ocupació de Raixa per a persones amb discapacitat
(26/01/2024)
- Departament de Benestar Social
El termini per inscriure’s al projecte, que s’inclou dins del programa «SOIB 30 formació i ocupació» i que combina una formació didàctica en agricultura i jardineria i treball remunerat, finalitza el dia 4 de febrer
Fomentar la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat. Amb aquest objectiu el Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), i el SOIB han obert una nova convocatòria per participar al projecte Raixa 2023, adreçat a les persones amb discapacitat majors de 30 anys interessades en formar-se en l’àmbit de la jardineria i l’agricultura.
Concretament, el projecte Raixa 2023, que s’inclou dins del programa «SOIB 30 formació i ocupació», compren la formació pertinent per obtenir els certificats de professionalitat AGAX0208 Auxiliar d’activitats en agricultura (330 hores) i AGAO0108 Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (250 hores), que es combina amb un treball efectiu remunerat que els permet posar en pràctica tots els coneixements adquirits. A més tots els participants, rebran la formació complementària en Inserció laboral i tècniques d'ocupació.
El curs està obert a un total de 10 alumnes, tots ells majors de 30 anys, inscrits com a demandants d'ocupació i amb una discapacitat acreditada mínima del 33 %. Totes les persones que compleixin aquest requisit i estiguin interessades poden presentar la seva candidatura fins el proper dia 4 de febrer. Totes les persones que compleixin aquest requisit i estiguin interessades poden presentar la seva candidatura fins el proper dia 4 de febrer. La inscripció s’ha de fer a través del web del SOIB https://soib.es (secció destacats) accedint al cercador de la Línia 2 per a persones de 30 anys o més.
La durada del projecte és de nou mesos, i està previst que comenci el proper 19 de març fins el mes de desembre. Es desenvolupa íntegrament a Raixa, cosa que possibilita que els participants puguin posar en pràctica tots els coneixements adquirits durant la formació, a la vegada que es contribueix a recuperar els espais agrícoles de la finca de gestió pública i a mantenir en bones condicions els seus jardins.
L’IMAS realitza el projecte Raixa des de l’any 2017, i compta amb la participació del SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) i el finançament del SOIB. És una de les iniciatives que la institució insular duu a terme per fomentar la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat, entre ells el programa Eines-manteniment d’edificis o la concertació de més de 1.400 places de serveis ocupacionals amb les entitats del Tercer Sector Social.