Horari d'obertura al públic
De dimarts a dissabte de 10 h a 15 h. Dilluns, diumenges i la resta de festius, tancat.
- Els grups de més de 15 persones han d'avisar per telèfon o per correu electrònic abans de venir. Si sou menys de 15 persones podeu venir sense cita prèvia dins de l'horari de'obertura de la finca
- Els cans (excepte els cans pigall) no poden accedir a les cases ni als jardins històrics de la finca
La finca
La finca de Raixa és una bella possessió situada al municipi de Bunyola.
Els jardins que l'envolten, la seva monumental escalinata, el gran safareig i les vistes panoràmiques que regala al visitant la converteixen en una aturada ineludible.
Els jardins
Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s’estenen pel coster de sa Muntanyeta. A la part baixa es troba l’hort, el jardí dels Tarongers, el jardí de la Galeria, amb un brollador central, i el jardí d’Entrada amb un petit estany.
Un element interessant del conjunt és la portalada d’entrada construïda el 1898 que llueix l’escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l’empresari Antoni Jaume l’any 1910.
Centre Serra Tramuntana
Presenta la finca i la serra de Tramuntana com a nuclis claus per entendre Mallorca, i molt especialment, per comprendre el valor i els potencials d'un dels seus paisatges culturals més singulars i la seva història recent, catalogats avui com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Notícies
Excursió botànica: «Flora ruderal i de matollar mediterrani»
Biomarató de Flora Espanyola (BFE) és un esdeveniment de participació ciutadana en què ciutadans de tot el país surten al camp a gaudir de la natura mentre fotografien plantes i aprenen sobre la nostra biodiversitat vegetal.
L'esdeveniment se celebra anualment al voltant del Dia Internacional de la Fascinació per les plantes (18 de maig), el qual té la finalitat de destacar el paper fonamental de la investigació de les plantes en la conservació del medi ambient i els beneficis que produeixen sobre els éssers vius.
El divendres 16 de maig, a les 17 hores. «Flora ruderal i de matollar mediterrani».
Guies: Joana Cursach i Miquel Rodríguez.
Punt de trobada: aparcament de la finca pública de Raixa.
Més informació
Durant les sortides, els participants poden fotografiar plantes i pujar els registres al seu perfil de la plataforma iNaturalist, un portal de ciència ciutadana que permet la compilació de dades de biodiversitat. Per fer-ho, només es necessita un dispositiu mòbil amb accés a internet i descarregar l’aplicació d’iNaturalist, que és de franc.
Per a més informació, consultau la pàgina web www.biomaratonflora.com, o també podeu escriure un correu electrònic a biomaratobalears@gmail.com