Menú
CA

Els jardins

Els jardins

Raixa és famosa sobretot pels jardins que envolten la casa i s'estenen pel vessant de sa Muntanyeta. A la part baixa hi ha l'hort, el jardí de Tarongers, el jardí de la Galeria, el sortidor central, i el jardí d'entrada amb un petit estany. Un element interessant del conjunt és la porta d'entrada construït el 1898 que llueix l'escut del comte Ramon Despuig i Fortuny qui va vendre Raixa a l'empresari Antoni Jaume, l'any 1910.

Els jardins superiors s'estructuren primer entorn a l'escala monumental dedicat al déu Apol·lo i potser a quatre muses relacionades amb la poesia. Després trobem el gran estany, una gruta, un pavelló històric, una petita ermita i un temple situat al capdamunt datat en 1854.

Arran de la compra de l'aigua de la font de Pastoritx (Valldemossa) en 1807 va ser possible dur a terme aquests jardins, de manera que es va transformar el gran aljub projectat per l'enginyer Francisco Rigaud de Tirgalle (1753) a l'estany real que té 98 metres de llarg, 18 d'ample i 7 de profunditat.

Des dels camins i els miradors de la part alta la visió de la casa i el paisatge és un espectacle de bellesa indubtable.