DE

Totes les notícies

El departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca vol restaurar les antigues cases de l'amo a Raixa, per albergar-hi el centre de formació Escola de Margers

El departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca vol restaurar les antigues cases de l'amo a Raixa, per albergar-hi el centre de formació Escola de Margers

(28/09/2024)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

Es tracta d'un projecte per valor de 4,2 milions d'euros, finançats amb el fons de l’ITS

El Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca ha presentat el projecte de restauració de les antigues cases de cals amos, a la finca pública de Raixa (Bunyola), per valor de 4,2 milions d'euros, per ser finançat amb l'ITS.

L'objectiu del projecte és fomentar la desestacionalització a través de la creació de productes turístics practicables en temporada baixa, ja que la rehabilitació d'aquestes àrees permetrà enfortir l'atractiu turístic de Raixa i atreure visitants interessats en la història i la cultura de l'illa.

A més, es preveu crear un centre de formació de l'ofici de marger, i afavorir, així, la conservació d'un treball artesanal arrelat a Balears que ja està declarat patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco.

Les actuacions de rehabilitació se centren en les construccions auxiliars de Raixa, on es troben l'almàssera, el magatzem d'oli, les cotxeres i la casa dels amos, amb la finalitat de reconvertir-los en un espai per a diferents usos i en una escola de margers.

Recuperar part de la història de Mallorca

Així ho ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, qui ha explicat que la finalitat d'aquesta iniciativa és «convertir Raixa en un referent en matèria de turisme desestacionalitzador, enfocat en la cultura i el patrimoni».

En aquest sentit, Bestard ha explicat que aquesta iniciativa «també tindrà un impacte favorable en la recuperació i rehabilitació del patrimoni històric i cultural, ja que permetrà preservar un conjunt arquitectònic de gran valor, que forma part de la història de Mallorca».

Aquest projecte ha estat presentat davant la Comissió d'Avaluació del Pla Anual de l'Impuls del Turisme Sostenible per al període 2024-2025, en ser considerat de màxima importància.