DE

Totes les notícies

El Consell de Mallorca obre la inscripció per al cicle de tallers «Estiu a Raixa» 2025 dedicat a l’ametla

El Consell de Mallorca obre la inscripció per al cicle de tallers «Estiu a Raixa» 2025 dedicat a l’ametla

(20/08/2025)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

El conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports assenyala que aquestes activitats permetran fomentar el coneixement dels cultius a la finca pública i elaborar postres tradicionals amb aquest ingredient

El Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca ha obert aquest dimecres 20 d’agost la inscripció per al cicle de tallers «Estiu a Raixa» 2025 dedicat a l’ametla, un dels cultius tradicionals de l’emblemàtica finca pública situada a Bunyola.

La programació d’«Estiu a Raixa» inclou tres tallers gratuïts de dues hores que permetran als assistents aprofundir en el cultiu d’aquesta fruita seca tan característica de l’illa i aprendre a elaborar postres amb aquest ingredient.

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha destacat «l’aposta que fa el seu Departament per acostar als mallorquins els jardins de Raixa, que formen part de l’Itinerari Cultural Europeu dels Jardins Històrics des de 2021, a través de diferents esdeveniments culturals que tenen un gran èxit de participació, com el cicle “Nits d’estiu”».

Bestard ha detallat que «els tallers, que es faran el setembre, permetran ampliar coneixements sobre la natura i els nostres cultius, i descobrir maneres noves d’utilitzar aquesta fruita seca tan característica de l’illa com són les ametles».

Elaboració de postres tradicionals amb ametla

Els dies 3 i 4 de setembre tindrà lloc el taller d’elaboració de gelat d’ametla casolà. Els assistents a aquesta activitat aprendran a fer aquest dolç tradicional de Mallorca amb ingredients frescs i d’alta qualitat. Aquest taller permet gaudir d’una experiència única en un entorn ple d’història, els jardins de Raixa, i al mateix temps descobrir els secrets d’un dels gelats més exquisits i típics de l’estiu mallorquí.

El 10 de setembre es farà un taller d’ametles garapinyades, en el qual s’ensenyarà com elaborar aquesta recepta tradicional i els secrets per aconseguir un resultat perfecte. Una experiència culinària única que permetrà als participants aprendre el procés d’elaboració i dur-se’n a ca seva el producte elaborat per ells mateixos.

Aquesta iniciativa forma part d’un programa d’activitats de foment del coneixement del jardí que organitza el Departament de Medi Ambient i que, al llarg de l’any, es desenvolupa amb el lema «Dels camps de Raixa a casa», que inclou tallers temàtics sobre cultius tradicionals a la finca com les oliveres i els cítrics.

Les inscripcions per als tallers s’han obert aquest dimecres 20 d’agost. Més informació fent clic aquí.