Öffnungszeiten
Von Dienstag bis Samstag von 10.00 bis 15.00 Uhr. Sonntags, Montags und restliche Feiertage geschlossen.
- Besuch für Gruppen ab 15 Personen nur unter Reservierung erlaubt.
- Laut Besucherkapazität kann der Zugang zu der Finca vorübergehend beschränkt werden.
Das Haus
Das Anwesen Raixa ist ein wunderschönes Landgut in der Gemeinde Bunyola.
Das Gebäude und seine umliegenden Gärten, die monumentale Freitreppe, das grosse Wasserbecken und der unvergessliche Panoramablick machen Raixa zu einem sehenswerten Ausflugziel.
Die Gärten
Raixa ist vor allem wegen seiner Gärten, die das Gebäude umgeben und sich über den Südhang von Sa Muntanyeta ausbreiten, bekannt. Im unteren Teil befindet sich der Gemüsegarten, der Garten „dels Tarongers”, der Garten „de la Galeria” mit einem zentralen Brunnen und der Garten „d’Entrada” mit einem kleinen Teich.
Ein interessantes Element ist das 1898 erbaute Zugangstor, an dem der Wappenschild des Grafen Ramon Despuig i Fortuny hängt. Er war derjenige, der Raixa 1910 an den Geschäftsmann Herrn Antoni Jaume verkauft hat.
Center Serra Tramuntana
Präsentiert die Naturlandschaft der Serra de Tramuntana und die Finca Raixa als Schlüssel um Mallorca und speziell den Wert und das Potenzial einer der einzigartigsten Kulturlandschaften sowie seine jüngste Geschichte zu verstehen. Das Tramuntana Gebirge wurde von der UNESCO zum Welterbe in der Kategorie Kulturlandschaft erklärt.
L’Escola de Margers de Raixa nou centre de formació SOIB
(25/01/2022)
- Departament Sostenibilitat i Medi Ambient
La vicepresidenta Ribot: «l’Escola de Margers servirà per donar a l’ofici de marger el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les següents generacions.»
La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director general de Model Econòmic i Ocupació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Llorenç Pou han presentat l’Escola de Margers com a nou centre de formació SOIB.
A partir d’ara, l’Escola de Margers ubicada a la finca pública de Raixa, forma part del Registre d’Entitats de Formació i es començarà a impartir l’especialitat de construcció de pedra en sec (inclosa dins la família professional d'Edificació i obra civil). Aquesta acreditació suposa una passa més en la recuperació i consolidació de la professió de marger, un tema en el qual el Consell de Mallorca fa 32 dos anys que fa feina.
La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha explicat que «els mestres margers són present, són passat i seran futur i, per això, continuam fent passes per promoure, divulgar i formar els nous professionals que garanteixin la pervivència d’aquest ofici mil·lenari. Gràcies a l’acreditació del SOIB, l’Escola de Margers servirà per donar a l’ofici de marger el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les generacions següents.»
«De la mateixa forma, volem apropar a la població una tècnica que ha evolucionat durant segles i que ha permès bastir marjades, parets i altres estructures lligades a les activitats del món rural de l’illa», ha afegit la consellera.
Per la seva banda, el director general de Model Econòmic i Ocupació del SOIB, Llorenç Pou ha destacat que «és molt important que hi hagi espais on es pugui aprendre la tècnica de pedra en sec i es pugui formar els margers en aquesta professió. Estam satisfets perquè ja des de l’anterior legislatura el Govern està fent feina per tenir un certificat de professionalitat regulat i acreditat. Amb aquest nou centre avançam cap a la conservació de l’ofici de marger amb qualitat i crec que com a sortida professional té molt de futur».
Les primeres formacions del nou centre de formació Escola de Margers seran sobre la construcció de pedra en sec, la inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació i la sensibilització en la igualtat d’oportunitats.