Öffnungszeiten
Von Dienstag bis Samstag von 10.00 bis 15.00 Uhr. Sonntags, Montags und restliche Feiertage geschlossen.
- Besuch für Gruppen ab 15 Personen nur unter Reservierung erlaubt.
- Laut Besucherkapazität kann der Zugang zu der Finca vorübergehend beschränkt werden.
Das Haus
Das Anwesen Raixa ist ein wunderschönes Landgut in der Gemeinde Bunyola.
Das Gebäude und seine umliegenden Gärten, die monumentale Freitreppe, das grosse Wasserbecken und der unvergessliche Panoramablick machen Raixa zu einem sehenswerten Ausflugziel.
Die Gärten
Raixa ist vor allem wegen seiner Gärten, die das Gebäude umgeben und sich über den Südhang von Sa Muntanyeta ausbreiten, bekannt. Im unteren Teil befindet sich der Gemüsegarten, der Garten „dels Tarongers”, der Garten „de la Galeria” mit einem zentralen Brunnen und der Garten „d’Entrada” mit einem kleinen Teich.
Ein interessantes Element ist das 1898 erbaute Zugangstor, an dem der Wappenschild des Grafen Ramon Despuig i Fortuny hängt. Er war derjenige, der Raixa 1910 an den Geschäftsmann Herrn Antoni Jaume verkauft hat.
Center Serra Tramuntana
Präsentiert die Naturlandschaft der Serra de Tramuntana und die Finca Raixa als Schlüssel um Mallorca und speziell den Wert und das Potenzial einer der einzigartigsten Kulturlandschaften sowie seine jüngste Geschichte zu verstehen. Das Tramuntana Gebirge wurde von der UNESCO zum Welterbe in der Kategorie Kulturlandschaft erklärt.
IMAS i SOIB obren el període d’inscripció als cursos de formació i ocupació de Raixa per a persones amb discapacitat
IMAS i SOIB obren el període d’inscripció als cursos de formació i ocupació de Raixa per a persones amb discapacitat
(26/01/2024)
- Departament de Benestar Social
El termini per inscriure’s al projecte, que s’inclou dins del programa «SOIB 30 formació i ocupació» i que combina una formació didàctica en agricultura i jardineria i treball remunerat, finalitza el dia 4 de febrer
Fomentar la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat. Amb aquest objectiu el Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), i el SOIB han obert una nova convocatòria per participar al projecte Raixa 2023, adreçat a les persones amb discapacitat majors de 30 anys interessades en formar-se en l’àmbit de la jardineria i l’agricultura.
Concretament, el projecte Raixa 2023, que s’inclou dins del programa «SOIB 30 formació i ocupació», compren la formació pertinent per obtenir els certificats de professionalitat AGAX0208 Auxiliar d’activitats en agricultura (330 hores) i AGAO0108 Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (250 hores), que es combina amb un treball efectiu remunerat que els permet posar en pràctica tots els coneixements adquirits. A més tots els participants, rebran la formació complementària en Inserció laboral i tècniques d'ocupació.
El curs està obert a un total de 10 alumnes, tots ells majors de 30 anys, inscrits com a demandants d'ocupació i amb una discapacitat acreditada mínima del 33 %. Totes les persones que compleixin aquest requisit i estiguin interessades poden presentar la seva candidatura fins el proper dia 4 de febrer. Totes les persones que compleixin aquest requisit i estiguin interessades poden presentar la seva candidatura fins el proper dia 4 de febrer. La inscripció s’ha de fer a través del web del SOIB https://soib.es (secció destacats) accedint al cercador de la Línia 2 per a persones de 30 anys o més.
La durada del projecte és de nou mesos, i està previst que comenci el proper 19 de març fins el mes de desembre. Es desenvolupa íntegrament a Raixa, cosa que possibilita que els participants puguin posar en pràctica tots els coneixements adquirits durant la formació, a la vegada que es contribueix a recuperar els espais agrícoles de la finca de gestió pública i a mantenir en bones condicions els seus jardins.
L’IMAS realitza el projecte Raixa des de l’any 2017, i compta amb la participació del SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) i el finançament del SOIB. És una de les iniciatives que la institució insular duu a terme per fomentar la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat, entre ells el programa Eines-manteniment d’edificis o la concertació de més de 1.400 places de serveis ocupacionals amb les entitats del Tercer Sector Social.